Saskia Huybrechtse

Al heel vroeg wist ik al wat ik wilde worden: actrice. Samen met mijn beste vriendinnetje Jenny Polderman speelden we op de lagere school elke vrijdagmiddag zelfverzonnen ’toneelstukjes’. Onze hit was een feuilleton over Tijs en Tine uit Terneuzen, compleet met snorren, pruiken en brillen. Wat hadden we een lol. Alles ging vanzelf. Geen last van stemmetjes die zeiden: “Doe ik het wel goed, vinden ze het niet stom?”

Later toen ik naar de Toneelschool ging, was die lol er snel af. Je bent dan zo bezig met wat je wel of niet goed doet. Voor je het weet, heb je allerlei belemmerende stemmetjes in je hoofd. Het heeft me jaren gekost om het plezier van toen weer terug te krijgen.

Waarom zit je bij sommige verhalen op het puntje van je stoel en haak je bij anderen af? De allerbelangrijkste sleutel is: gewoon jezelf zijn. Zonder kunstjes of poespas laten zien wie jij bent. Met echte verhalen  verover je niet alleen de harten van je publiek, maar bouw je ook vertrouwen op. Alleen dan kun je inspireren en overtuigen.

Als theaterregisseur ga ik uit van jouw unieke persoonlijkheid en leer ik je hoe je die overtuigend kunt inzetten.  Ik kijk naar wie je bent, wat je nodig hebt om vrij en comfortabel je verhaal te vertellen, en hoe jij het beste contact kunt maken met je publiek. Pas dan raak je mensen echt.

Powered by Bex*